Автомобилостроителният концерн Stellantis обединява сили с американската компания Archer Aviation в

...
Автомобилостроителният концерн Stellantis обединява сили с американската компания Archer Aviation в
Коментари Харесай

Stellantis се обединява с американската Archer в проект за електрически самолет

Автомобилостроителният тръст Stellantis обединява сили с американската компания Archer Aviation в план за основаване на електрически аероплан, предадоха международните организации. 

Stellantis, който бе основан през 2021 година посредством обединение на Fiat Chrysler и френската PSA Peugeot, ще даде индустриални технологии и експертни познания, личен състав и капитал за взаимния план, прецизира Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. 
     
Самолетът, наименуван " Миднайт " (полунощ - бел. ред.) ще може да лети с водач и четирима пасажери на борда, да изминава 100 благи (161 км), в най-хубавия вид - поредни пътувания от по 20 благи, с време за презареждане от към 10 минути сред тях. Ще излетява и каца отвесно.  
  
Машината ще се създава в завода на Archer в Ковингтън, Джорджия, близо до столицата на щата Атланта. Очаква се производството да стартира следващата година. 

Stellantis се пробва да усъвършенства позициите си в електрическата подвижност. Компанията, чиято централа е в Амстердам, разгласи през май, че ще влага 3,6 милиарда канадски $ (2,8 милиарда щ. долара) в модернизиране на канадските си фабрики и разширение на проучвателен център. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР